PRIRODNA KOZMETIKA - AVOKADO

Prirodna kozmetika Avokado - Avokado + Limun + Grejp

 

Prirodna kozmetika Avokado - Frizerski salon Nefertiti

USLUGA TRENUTNO NIJE DOSTUPNA

Prirodna maska je pogodna za masnu kosu, tanku i koja je izgubila sjaj. Maska se sastoji od Hidrolata, koprive, hladno prešanog ulja avokada, tinktura koprive, meda, eterično ulje limuna i grejpa.

Naziv avokado potječe od astečke riječi ahuacatl, a kolokvijalni naziv za avokado je "aligatorska kruška", što upućuje na oblik i grubu površinu kore.

Avokado potječe iz prašuma Srednje i Južne Amerike, gdje se počeo uzgajati 8000 g. pr. Kr. Prema legendama Maya avokado je davao čarobne moći njihovim princezama.

Avokado ima brojna ljekovita svojstva, bogat izvor vitamina E. Vrlo vrijedan proizvod koji se dobiva iz avokada je ulje koje je dobro za njegu kože i kose.
Hidrolat i tinktura koprive vrlo su bogate mineralima i vitaminima. Sadrže vitamine A, B, C, karoten, klorofil, tanine, kalij, kalcij, željezo, sumpor, mangan i silicij. Regulira lučenje sebuma i koristan je u tretmanima masne kose. Ima adstrigeno i protuupalno djelovanje, pogodan je u tretmanu akni i nečiste kože, pomoć kod peruti i ispadanja kose.

Med ima vrlo moćna svojstva kako za kožu, tako i za našu kosu. Osim što djeluje antibakterijski i protuupalno i time štiti tjeme i korijen kose, med zadržava vlagu te hidratizira i hrani vlasi što kosu čini podatnom i sjajnom, zbog glukoze čini kosu jačom.

Eterično ulje limun daje sjaj kose.
Eterično ulje grejpa pomaže kod masne kože, sprečava lučenje loja i potiče rast kose. Također daje maski fini miris i lijepo utječe na raspoloženje.