Prednosti i nedostaci šišanja vrućim škarama

Svjetski blogovi kao nadahnuće za tvoju ljetnu frizuru
July 11, 2017

Šišanje vrućim škarama - Frizerski salon Nefertiti, Zagreb

Želiš li da ti kosa brže raste te ima svoj volumen i elastičnost, za tebe je šišanje vrućim škarama! Sjeti se samo u koliko si navrata pokušala pustiti svoju kosu da raste, da bi kod svakog odlaska u salon tvoja frizerka pričala o ispucalim vrhovima. Rezanjem vrhova vratila si se na početak priče, a o dugoj kosi si i dalje mogla samo sanjati …

Srećom za tebe, u Frizerskom salonu Nefertiti imamo vruće škare koje “leme” tvoje vrhove i tako sprečavaju pucanje vrhova kose. Vlasnica salona i frizerka Amina Ćurčić pojasnila je ovu metodu na primjeru rezanja tkanine: Režemo li tkaninu lošim (tupim) škarama, rub materijala bit će ofucan. Suprotno, rez nakon oštrih škara bit će gladak.

Tako je i s thermocut škarama.

Prednosti vrućih škara

Upotrebom thermocut škara vrhovi kose više ne cvjetaju. Kosa se manje lomi i lakše raščešljava te je jednostavnija za održavanje i stiliziranje. Naravno, tu je i smanjena potreba za češćim šišanjem čime ne štedite samo novac, već i svoje vrijeme. Kako ćeš svoju kosu manje šišati, tako će ona i brže narasti te ćeš napokon ostvariti svoj san o dugoj i zdravoj kosi bez ispucalih vrhova.

Radi se o izuzetno kvalitetnim i skupim thermocut škarama branda Jaguar koje se zagrijavaju na temperaturu od 110 do 170 Celzijevih stupnjeva, a s kojima se podjednako kvalitetno mogu šišati i mokra, i suha kosa. Vrhovi škara jako su oštri što daje vlasima ravni rez, dok spomenuta vrućina još dodatno zavari ljuskice kose kako one ne bi pucale.

Ako si pomislila da se radi o novom trendu, prevarila si se. Naime, ideja “zatvaranja” krajeva vlasi prisutna je još od davnina. Postoje podaci da su se u prošlosti vrhovi kose pečatili voskom svijeće, čime se sprečavalo njihovo pucanje i omogućilo njihovim vlasnicama da imaju lijepu dugačku kosu.

Nedostaci vrućih škara

Vruće škare imaju i nekoliko svojih nedostataka, pa tako, na primjer, nisu namijenjene kosi koja je kraća od 20 centimetara,,jer ne smiju biti u doticaju s kožom .Drugi nedostatak je što ih je potrebno koristiti kontinuirano.

Kako i sama logika nalaže, jednom kada odrežemo “zalemljene” vrhove klasičnim škarama, nestat će sav učinak. Patiš li na ekstra modna šišanja i visoko stilizirane frizure, nažalost ove škare također nisu za tebe jer su prvenstveno namijenjene ženama koje žele pustiti svoju kosu i pretvoriti je u bajkoviti slap vlasi. No, ako si trenutno u fazi puštanja svoje kose, izazivamo te da rutinsko šišanje prije ljeta uradiš s vrućim škarama. Kako ljeti vrhovi kose jače pucaju zbog utjecaja sunca i morske soli, ovom metodom izbjeći ćeš nepotrebno šišanje nakon vraćanja s odmora!

Nisi li sigurna je li ovo pravi odabir za tebe, a rado bi isprobala šišanje vrućim škarama, pozivamo te da dođeš na konzultacije uz kavu.
Odlučiš li se u međuvremenu ošišati thermocut škarama, nećemo se buniti ;).